Zon of regen?

Dit domein vervalt per 1-1-2024.

Hondenweer

Hus-Oosterheem wil niet te veel stilstaan bij de weersomstandigheden! De hondjes moeten gewoon lekker naar buiten, ravotten,  hollen, rennen hun behoeftes kunnen doen. Er zijn uiteraard enkele uitzonderingen die ik graag even hier bespreek. Bij twijfel over de weersomstandigheden volgt Hus-Oosterheem e.e.a. via weer on line en tekenradar zodoende blijf ik op de hoogte van de actuele weersomstandigheden!

Uitzonderingen zijn:
Extreme warmte en/of weeralarm:
Bij extreem hoge temperaturen is het onverantwoord om de honden mee te nemen in de bus omdat oververhitting van de honden door warmte, spanning en enthousiasme dan snel kan toeslaan. Er wordt in overleg met de eigenaar van huis uit een wandeling aangeboden van +/- 10 minuten.

Bij temperaturen boven de 25 graden wordt de wandeling ingekort.

Als het boven de 25 graden is neem ik de volgende voorzorgsmaatregelen:
– De wandelingen worden ingekort
– Vanzelfsprekend staat de dak-ventilator aan
– Veel water meenemen
– Wandelen in waterrijk gebied, waar de honden makkelijk kunnen zwemmen of poedelen
– Zoveel mogelijk heet asfalt en heet zand vermijden (voetjes!)
– Overmatig spelen ontmoedigen
Als het niet strikt nodig is dat je hond met de groep meegaat, zou je kunnen overwegen om de groepswandeling te annuleren en zelf op de minder warme uren van de dag uit te laten.

Extreme koude en/of weeralarm:
Bij extreem koude temperaturen en gladheid gaat Hus-Oosterheem niet met de auto de weg op, en kunnen de honden helaas niet uitgelaten worden. Als wegen nog wel begaanbaar is maar het risico op slippen groot is neemt Hus-Oosterheem geen risico, wat inhoudt dat de honden niet worden uitgelaten. Ook dan wordt in overleg met de eigenaar van huis uit een wandeling aangeboden van +/- 10 minuten. Extreme warmte voor sommige hond(jes) geldt in overleg met de eigenaren een andere regeling! Een en ander uiteraard in onderling overleg.

Bliksem of onweer:
Bij het omslaan van het weer naar bliksem of onweer wordt de wandeling gestaakt.

Uw loopse teefje:
Is uw teef loops? Helaas kan ik deze tijdens de periode van loopsheids niet in de groep meenemen, niet omdat ik het niet wil, maar juist om het feit dat uw teef dan misschien te veel lastig gevallen zou worden, omdat de loopsheid van uw teef (niet uw teef) teveel onrust zou veroorzaken in de groep wat ik voor de groep niet kan riskeren. Uw teef kan weer mee als haar periode van loopsheid voorbij is.