Werkwijze

Dit domein vervalt per 1-1-2024.

Onze werkwijze verschilt niet zoveel van de collega-hussen. Sterker nog, ervaring leert dat de beste werkwijze is dat de we als Hus bij de eigenaren van de hond(en) op bezoek gaan en er tijdens dit gesprek wordt er uitvoerig gesproken over het karakter van uw hond(en) en licht u de eigenschappen of bijzonderheden aan ons toe. U krijgt dan een indruk van Hus-Oosterheem aan wie u uw hond toevertrouwd. Het is belangrijk voor Hus-Oosterheem dat wij uw hond in de eigen omgeving leren kennen. Hus-Oosterheem informeert  u verder over het halen en brengen van de uw hond, deze halen we op in onze speciaal aangepaste auto, en we spreken af hoe vaak de hond met ons meegaat.

We wandelen met de honden van maandag tot en met vrijdag  van ongeveer 11:00 tot 12:00 uur. Uw hond wordt opgehaald en tussen 10:00 uur en 10:30 (verkeers-afhankelijk) en uw hond wordt tussen 13:00 uur en 13:30 uur weer teruggebracht. Per dag bekijken we waar we naar toe gaan.

Soms lopen we langer met ze of als ze loslopen op het strand zijn we wat langer weg. Op vrijdag lopen we meestal niet langer door omdat onze ervaring is dat de hond(jes) dan moe zijn. Door middel van de honden-kaart die we gebruiken, kunt u op de hoogte blijven waar we naar toe gaan. Fijn gevoel toch en het belangrijkste is dat is heerlijk voor onze hondjes!

Tevens bieden we de mogelijkheid om uw hond(je) uit te laten buiten de roedel. Op deze manier kunnen we individueel wandelen (maatwerk) met uw hond(je). Onvoorziene omstandigheden daargelaten, mits de agenda het toelaat! Meer weten over onze tarieven? Kijk op onze tarievenpagina.

Follow me met hond. Wanneer uw hond voor de 1e keer met ons meegaat, wordt deze aangelijnd en lopen we lekker naar het bos. Zo kan uw hond de roedel leren kennen en omgekeerd. Bij het bos/strand aangekomen mogen de honden los en bij terugkeer worden de honden weer aangelijnd om vervolgens terug te keren naar de auto. Tijdens de wandeling is het uiteraard mogelijk om ons te volgen via onze groups-app. Zo blijft u op de hoogte naar het wel en wee van uw hond tijdens onze wandelingen. Prima toch!

Komt u onverwachts voor een situatie te staan, waar we niet op gerekend hebben, kan altijd gebeuren, Neem dan voor 09:00 uur contact met ons op, dan gaan we dit onderling oplossen. We maken ons niet druk! Komt allemaal goed, zo Flexibel is Hus-Oosterheem dus!